22 Σεπτεμβρίου 2011

48ωρη Απεργία Εργαζόμενων στην Υγεία και την Ψυχοκοινωνική Φροντίδα


Η κυβέρνηση μέσω των υπουργών υγείας και οικονομικών Λοβέρδου και Βενιζέλου και του αντιπροέδρου της Πάγκαλου έχει δρομολογήσει τη διάλυση της ψυχικής υγείας, της πρόληψης, της αποκατάστασης και
 όλων των φορέων που αποτελούν το χώρο της Υγείας. Είναι οργανωμένοι και αποφασισμένοι για το τι ακριβώς πρέπει να κάνουν. Τσουβαλιάζουν αποασυλοποιημένους ασθενείς και τους στέλνουν πίσω στα ψυχιατρεία, ξανανοίγει η Λέρος γυρίζοντάς μας στη δεκαετία του ’70, οι τοξικοεξαρτημένοι αφήνονται απροστάτευτοι με ένα φιξάκι μεθαδόνης στο χέρι χορηγία του κράτους ναρκέμπορου. Στο όνομα της δημοσιονομικής κρίσης, που δεν προκαλέσαμε εργαζόμενοι και λήπτες, συντελείται ένα έγκλημα.

Γι' αυτό οι εργαζόμενοι στο Ψυχαργώς, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, Κέντρα Πρόληψης, ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιούν:

48ωρη απεργία στους φορείς ψυχοκοινωνικής φροντίδας στις 22&23/9

Σήμερα, Πέμπτη 22/9, πρώτη μέρα της απεργίας, κινητοποιήσεις κατά τόπους στις γειτονιές που δραστηριοποιούνται οι φορείς και οι δομές με εκδηλώσεις, παρεμβάσεις και όποιον άλλον τρόπο οι εργαζόμενοι κρίνουν ως αναγκαίο.

Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 22/9 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του ΕΚΑ, 3ης Σεπτεμβρίου 48Β, στον 6ο όροφο.

την Παρασκευή 23/9 κορύφωση των κινητοποιήσεων με την ενιαία συμμετοχή όλων των χώρων σε κοινή συγκέντρωση έξω από το ΥΠΟΙΚ στην πλατεία συντάγματος στις 10.00πμ, πορεία και παραμονή έξω από τη βουλή

Επόμενο συντονιστικό την Παρασκευή 23/9 στο ΕΚΑ στις 2.00μμ. Στόχος μας είναι η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...