17 Οκτωβρίου 2011

Ομάδες Ενδυνάμωσης για Αρχηγούς Μονογονεϊκών Οικογενειών




Πρόσκληση

Η οργάνωση ΣΥΝ+ Άνθρωποι σας προσκαλεί τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, στην πρώτη συνάντηση του κύκλου ενδυνάμωσης για αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.

Μονογονεϊκή χαρακτηρίζεται η οικογένεια στην οποία ένας γονέας χωρίς σύζυγο, ανεξάρτητα από το λόγο για τον οποίο έχει μείνει μόνος /-η και ανεξάρτητα από την ύπαρξη άλλων ενήλικων μελών στην οικογένεια, ζει με ένα τουλάχιστον ανύπαντρο παιδί εξαρτημένο από αυτόν /-η (άγαμη μητέρα ή άγαμος πατέρας, χήρος /-α, διαζευγμένος /-η).


Σήμερα οι μονογονεϊκές οικογένειες αντιπροσωπεύουν το 3% περίπου όλων των ευρωπαϊκών οικογενειών και το 9% των οικογενειών με παιδιά. Οι μονογονεϊκές οικογένειες αποτελούν μια κατεξοχήν «ευπαθή» ομάδα του πληθυσμού, αφού αντιμετωπίζουν ισχυρές πιέσεις σε δύο μέτωπα: οικογενειακές ευθύνες και εργασιακή ζωή.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και κάτω από το πρίσμα των αγχογόνων συνθηκών που βιώνουμε όλοι εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η οργάνωση Συν+ Άνθρωποι ανέλαβε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει έναν κύκλο συναντήσεων για τη χρονιά 2011 – 2012 με σκοπό την ενδυνάμωση και ψυχολογική υποστήριξη των αρχηγών μονογονεϊκών οικογενειών. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν υπό την εποπτεία ψυχολόγου και οι θεματικές που θα καλυφθούν σε αυτόν τον κύκλο αφορούν:
• Την αποτελεσματική διαπραγμάτευση των αλλαγών της ζωής
• Την καλλιέργεια της αυτογνωσίας
• Την ενίσχυση της προσωπικής ταυτότητας σε συνάρτηση με τους πολλαπλούς κοινωνικούς ρόλους που επιβάλλει καθημερινότητα
• Την ενίσχυση του αυτοσεβασμού και της αυτοπεποίθησης τόσο της δικής τους όσο και των παιδιών τους
• Τους αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας
• Την επίτευξη στόχων
• Τους αποτελεσματικούς τρόπους συνδιαλλαγής με τη διαφορετικότητα και της επίλυσης συγκρούσεων.

Εάν είστε αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας, γυναίκα ή άνδρας, σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στην πρώτη συνάντηση του εργαστηρίου ενδυνάμωσης και να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία.

Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι μοναδική όπως κάθε οικογένεια και η φωνή σας είναι απαραίτητη για να χτίσουμε μια κοινωνία που θα μας χωρά και θα μας σέβεται όλους.

Δευτέρα 31/10/2011 – ώρα : 18:00
Συν+ Άνθρωποι: Χρυσανθέμων 53, Κηπούπολη – Περιστέρι, τηλ: 6983935935
Ψυχολόγος – Υπεύθυνη: Άννα Γκιουλέκα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...