3 Οκτωβρίου 2011

Φόβος: Εμπόδιο ή Κινητήρια Δύναμη;


Σκεπτόμενοι την έννοια του φόβου, οι περισσότεροι από ΅μας πιστεύουμε πως σημασία έχει το πως θα τον ξεπεράσουμε. Ωστόσο, μέχρι να ξεπεράσει κανείς έναν φόβο, μπορεί να είναι πολύ αργά. Αυτή ακριβώς ίσως τελικά να είναι και η ουσία κάθε φόβου
, ότι δηλαδή στην πραγματικότητα φοβόμαστε για κάτι που πρόκειται να έρθει και άρα ο φόβος μπορεί να είναι το σημάδι που ψάχνουμε για να προετοιμαστούμε για αυτό.
Έτσι, ο φόβος δεν είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να το αφήσουμε πίσω, είναι ένα σήμα που μας ειδοποιεί πως είναι ώρα να αναλάβουμε δράση, γιατί ένα παράθυρο ευκαιριών έχει ανοίξει μπροστά μας. Τα καμπανάκια που χτυπούν στο κομμάτι του εαυτού μας, το οποίο έχει συνείδηση, απαιτούν να μας τραβήξουν την προσοχή και να θέσουν το σώμα και το μυαλό μας σε ετοιμότητα. Αυτό σημαίνει πως το να δώσουμε βάση σε αυτά τα σήματα και να δράσουμε είναι ζωτικής σημασίας.
Παρακάτω, περιγράφονται δυο πρακτικές σκέψεις που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας σαν μοχλούς δύναμης και όχι σαν εμπόδια που σας κλείνουν το δρόμο.
1) Ο φόβος θα εμφανίζεται κάθε φορά που προχωράτε ένα βήμα πιο κοντά στην ωριμότητα ή πιο κοντά σε αυτό που ονειρεύεστε να φτάσετε. Συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...